KRONE Future Lab lingen

Danes je Krone uradno odprl center za potrjevanje Future Lab na svojem mestu Lingen. Bernard Krone, predsednik nadzornega sveta skupine Krone, je pozdravil predstavnike sosednjih podjetij v industrijskem parku Lingen in gradbenih podjetij, ki so zgradila validacijski center, ter okrožnega upravitelja Marca-Andréja Burgdorfa, Lingnovega župana Dieterja Kroneja in, seveda približno 30 uslužbencev, ki delajo v laboratoriju prihodnosti: »Po mesecih čakanja smo veseli, da vas lahko končno osebno pozdravimo v laboratoriju Krone Future Lab.

Tukaj vidimo popolnoma najsodobnejšo tehnologijo, ki nam omogoča, da svoje kmetijske stroje in gospodarska vozila ter tudi dobaviteljske komponente prestavimo v korak pred njihovo namestitvijo v izdelek Krone. Za učinkovito optimizacijo kakovosti naših izdelkov potrebujemo natančne in objektivne dokaze o življenjski dobi in funkcionalnosti dela ali stroja. Kot tak center za potrjevanje pomembno prispeva tudi k zadovoljstvu strank. Poleg tega nam njegovi prostori ponujajo odlične priložnosti za raziskovanje novih področij, kot je avtonomna vožnja.

«V laboratoriju prihodnosti so tri obsežna testna stojala, dva stojala za preskušanje servo-hidravličnih sistemov in eno za merjenje ravni zmogljivosti. Poleg tega ima tudi različna testna stojala za veliko različnih sestavnih delov in sklopov. Poleg mehanskih preskusov pa Krone preizkuša tudi elektronske sisteme in aplikacije programske opreme na spletnem mestu in v popolnoma avtomatiziranih preizkusnih okoljih v laboratoriju prihodnosti.
Future Lab je bil načrtovan s poudarkom na trajnosti. Na primer, vsa energija, porabljena za ogrevanje 4.000 kvadratnih metrov velike stavbe, nastane iz odpadne toplote preskusnih miz, del električne energije, ki jo potrebujejo, pa dobavljajo sončne celice, ki so zasnovane za proizvodnjo energije izključno za uporabo na kraju samem.

Uradni blagoslov, ki sta ga na majhni slovesnosti podelila ministrica Martina Korporal in kaplan Kristian Pohlmann, gostje so se imeli priložnost sprehoditi skozi laboratorij prihodnosti in si ogledati različne dvorane in testne stojnice. Še posebej jih je navdušilo nedavno postavljeno stojalo, ki simulira razmere na cesti. Ta tako imenovana testna miza X-Poster omogoča Kroneju, da stisne milijon kilometrov, ki jih opravi komercialna prikolica, na le nekaj tednov. X-Poster in vsa preskusna stojala poganja hidravlična motorna enota z neverjetnimi zmogljivostmi 2 MW.

Še ena preizkusna miza, ki je začela delovati šele pred kratkim, je tista za testiranje zmogljivosti prenosa. Tukaj so menjalniki z visoko zmogljivostjo podvrženi preizkusom življenjske dobe, preden so vgrajeni v krmno krmo Krone Big X, balirko Big Pack ali kombajn za pelete Premos.

Te notranje prostore dopolnjuje pribl. 1.1 km zunanji preizkusni tečaj z nagibi nagiba 18% in 50%. Ta preizkusni tečaj se uporablja za homologacijske teste, preizkuse sistemov aplikacij programske opreme in vozniške preizkuse. Skupina Krone Future Lab, zgrajena v slabem letu dni in ki skupaj obsega približno 13 hektarjev, predstavlja približno 20 milijonov evrov naložbe.

FUTURE LAB LINGEN (Nemščina)

FUTURE LAB LINGEN (Angleški)